Barnevogn sverige ikke at forglemme – f.eks. Emmaljunga

Jeg skrev i går et indlæg om køb af barnevogn i Tyskland, og det har allerede afstedkommet en henvendelse om at der også er muligheder for at købe barnevogne i Sverige som er under pris i forhold til det man kan købe en barnevogn i Danmark for. Det må jeg heller råde bod på, og derfor har jeg sat mig for at se på, hvordan markedet for barnevogne er i Sverige. 

Hedder barnevogne det samme i Sverige som i Danmark

Jeg satte mig for at finde ud af om priserne på barnevogne i Sverige, var billigere end de samme modeller i Danmark, og det måtte da være nemt, for først besøger man f.eks. Emmaljunga og finder der en barnevogn. Dernæst finder man denne barnevogn i Danmark, og efterfølgende i Sverige. Det burde være den nemme løsning, for at se hvor man kunne finde billige barnevogne. Men så nemt skulle det ikke gå, for i Sverige kunne jeg nemt finde en pris på en Emmaljunga elebration Edition barnevogn. Men at finde denne Emmaljunga elebration Edition barnevogn i Danmark, var ikke sådan lige at gøre. En tanke strejfer mig, og det er om den samme barnevogn hedder et i Sverige, og noget andet i Danmark. Det kan være, at jeg tager fejl, og hvis det er tilfældet, så vis mig endelig i den rigtige retning, for denne undersøgelse var kun rettet mod den ene barnevogn, og det kan være et tilfælde.

Lad os se om der er andre barnevogne i Sverige som også er i Danmark

Hvis man søger lidt rundt på nettet, så kan man forskellige steder læse om hvordan folk skriver at barnevogne er billigere i Sverige. F.eks. fandt jeg denne anbefaling på min-mave.dk:

Jeg bor selv i Malmø så jeg har købt min barnevogn i Babyland ved Malmø Syd. Og den er bare så lækker 🙂 Plus de er billigere her. De er dog mindre end dem alle har i DK. Det kan både være godt og dårligt. Men personligt ville jeg aldrig selv ha sådan en stor en som alle i DK har 🙂

Det er jo en beretning fra fronten, og der står der at barnevogne er billigere i Sverige. Dog kan man af ovenstående læse at de bor i Sverige, og det gør jo at købet er billigere end hvis den skal købes her i Danmark – der spares jo lige noget fragt på købet, og det er trods alt en barnevogn der skal sendes fra Sverige, og den vejer noget, og det koster altså nogle penge at sende så mange kilo.

Emmaljunge barnevogne kommer fra Sverige

Dog kan man ved at læse videre finde ud af at begrebet barnevogne ikke er så udbredt i Sverige – faktisk køber de ikke mange barnevogne i Sverige, de køber mere kombivogne. Udover det, så kan man også læse at de barnevogne der sælges i Sverige ikke har den samme størrelse som dem man kan købe i Danmark – de skulle være mindre i Sverige. Faktisk er de i Sverige meget forundret over at man lader sine børn sove udenfor i barnevognen?? Det er da en rigtig god ide synes jeg, for så de små jo godt med frisk luft, og det er da dejligt for dem….. og så kan det også være dejligt for mor og far at de kan “larme” i huset mens baby sover .-)

Husk reklamationen ved køb af barnevogne i Sverige

En anden ting som jeg også berørte da jeg skrev om barnevogne i Tyskland, det er reklamationen. Måske kan man spare nogle hundrede kroner ved at købe sin barnevogn i Sverige, og det er jo dejligt, så længe den ikke går i stykker. Men går din barnevogn først i stykker, så kan det betyde, at du skal sende den tilbage til Sverige, og det kan blive en både bekostelig og dyr affærer, at kaste sig ud i. Udover det, så kan man på nettet læse følgende:

I skal lige være klar over 1 ting og det er, at reklamationsrettighederne er helt anderledes i Sverige. Får man en vogn der går istykker og kan man ikke få en ny eller reparation, kan butikken nøjes med at give et tilgodebevis. Det ved jeg der er flere babybutikker i malmø der også gør…

Så husk at spørge hvad hvis der er noget der går galt, hvordan i så er stillet, for et tilgodebevis på 5000 Sek er mange penge at have liggende (det går jo som regel først galt når man bruger vognen og baby er født.. og på det tidspunkt har man jo købt de fleste større babyting) Og hvis man skal rejse frem og tilbage hvis den går istykker, så koster det jo også (og så er barnevognen jo faktisk slet ikke så billig mere)

Er totalt for at man køber i det land der er billigst – kender bare en pige, der pludselig stod med et tilgodebevis på 5000 Sek – efter allerede 3 gange at have betalt for rejse frem og tilbage med en kombivogn i problemer…. Så spørg!

Se det er kloge ord, og det ville være nok til at jeg IKKE købte min barnevogn i Sverige, for jeg har jo ikke meget glæde af et tilgode bevis, hvis det er en barnevogn jeg har brug for. Så vil jeg heller satse på at finde en barnevogn på udsalg eller tilbud her i Danmark.

Der er for og imod barnevogne købt i Sverige – men hvad siger du?

Som du nok kan læse, så er jeg ikke tilhænger af at man køber sin barnevogn i Sverige, men der bliver jo købte barnevogne derover, og hvis du er en af dem der har købt en barnevogn på den “anden side”, så kunne det være dejligt at hører hvad du har haft af oplevelser. Så skriv endeligt herunder i kommentarfeltet, og det er både de gode og mindre gode historier jeg gerne vil hører.

Hvad fik du med fra denne side: 

 • Nogen har opfordret mig til at se på priserne i Sverige
 • Jeg har svært ved at lave direkte sammenligninger på barnevogne i Sverige og Danmark
 • Barnevogne er mindre i Sverige end i Danmark
 • Priserne er billigere
 • Pas på med reklamationen da den er anderledes i Sverige
Gode steder at besøge: 
 • Kopbarnvagn.se – et ok udvalg af barnevogne i Sverige.
 • Mammashop.se – stort udvalg i alt til baby og også barnevogne.
 • Babyringen.se – ikke en overbevisende hjemmeside, men der sælges barnevogne.
 • Babyproffen.se – lidt kedelig side, men der sælges barnevogne.
 • Babyland.se – en god og rummelig side med alt til baby.
 • Bonti.se – en flot og overskuelig side med mange barnevogn

Test:

 1. asdfsad fsadf
 2. asdfsad fs
 3. asdf sadf
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.1/10 (15 votes cast)
Barnevogn sverige ikke at forglemme - f.eks. Emmaljunga, 6.1 out of 10 based on 15 ratings

2 Kommentarer

 1. Hanne siger:

  Hejsa

  Vi har købt barnevogn i Sverige og kan sige at det var billiger end i Danmark. Vi tog til Sverige for at købe den og jeg ville nok ikke købe i Sverige hvis det ikke var sådan at vi bor i nærheden. Kan godt se dit argument om at man skal passe på med reklamtion, for en barnevogn er jo noget man har brug for hver dag og så er det ikke smart at skulle vente flere uger på at få den tilbage hvis den skal sendes tilbage til Sverige.

  Men kan dunkøre derover så er det billiger at købe i Sverige.

  Hilsen Hanne

  • Gitte siger:

   Hej Hanne

   Velkommen her på bloggen.

   Vi bor ikke lige i nærheden af Sverige, så for os er det ikke aktuelt, og det er det sikkert heller ikke for andre. Som jeg læser det, så anbefaler du at man kun køber en barnevogn i Sverige hvis man kan hente, og evt. bringe hvis den gør i stykker.

   Dette råd er hermed givet videre, og endnu engang takt for dit svar 🙂

   Hilsen
   Gitte

Leave a Reply
© Copyright 2011