Sele til barnevogn – en rigtig god ide

Når jeg sommetider ser børn der sidder i en barnevogn uden sele, så bliver jeg helt svedt, for det er en rigtig rigtig dårlig ide ikke at bruge en sele når man har barnet i barnevogn. Der er to grunde til at jeg er voldsom tilhænger af at bruge sele i barnevognen, og dem skal du hører, og så er jeg sikker på at du også får fat i en sele til din barnevogn 🙂 

Selen reddede et barn

Den første historie er en jeg ikke selv oplevede, men min mand gjorde det. Det er mange år siden, og det der skete var at min mand holdt pause i bilen, og der så han en gruppe mødre der var ude at gå med deres barnevogne. De sludre, og der er en god stemning. På et tidspunkt er en af mødrene ikke opmærksom på sin barnevogn, og de højre hjul ryger ud over en høj kantsten. Dette bevirker at barnet bliver “slynget” ud af barnevognens side, og har retning mod asfalten. Det når gudskelov ikke så langt, for barnet har en sele på, og da moderen får fat i barnevognen inden den vælter helt, så “hænger” barnet i meget kort afstand fra vejen. Barnet skete der ikke noget med, men moderen var, naturligvis, meget rystet. Havde hun IKKE brugt sele i sin barnevogn, så var der sket noget med barnet. Alene den historie er nok til at der ikke er noget at diskutere – på med selen!

Den anden historie har næsten samme scenarie

Min man var ude at gå med vores datter i en klapvogn – det var om sommeren, og pludselig bliver hans opmærksomhed fanget af noget, og det gør at han ikke holder øje med vores datter. Hun har også fået øje på noget, og det gør at hun begynder at kravle ud af klapvognen, men hun når ikke langt, for hun har sele på. Det kan virker som noget der sker hele tiden, men her var selen lidt løs i det, og det gjorde at hun faktisk kunne kravle lidt ud af klapvognen, men ikke helt. Hun var ikke så gammel, så det kunne være gået galt.

Derfor er det vigtigt med sele i barnevognen

Ovenstående historier bør være nok til at du får købt en sele til din barnevogn – hvis du da ikke allerede har sådan en. Kender du en historie af samme kaliber, eller måske mere slem, så kom endelig med den, for her er det ok at lave skræmmekampagner så vi kan få en sele i alle barnevogne i Danmark.

Video om sikkerhed og barnevogn

Herunder kan du se en kort video om sikkerhed og barnevogne (på engelsk):

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Leave a Reply
© Copyright 2011